Ingatlankereső

Balaton déli part - Siófok-Szabadisóstó

Kód: ref-balatoni-nyaraló-398

Siófok-Sóstón, sorházas nyaraló eladó

Emlékszik még gyermekkora balatoni nyaralásaira? Ismételje meg most immár unokáival.

Figyelem!

Az alább, ismertetésre kerülő balatoni sorházas nyaraló eladása már nem aktuális, csupán referencia munka szerepét tölti be.

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő...

Budapesthez közel, (autóval kb. 1 óra), Siófok-Balatonszabadi- Sóstó üdülőövezetében, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, bekerített, sorházas nyaraló eladó. Pihenésre, kikapcsolódásra, szabadság és a nyári szünidő eltöltésére alkalmas.  

A nyaraló széles, fákkal övezett utcában helyezkedik el, ezáltal a ház előtt is lehet parkolni az árnyékot adó fák alatt. A telekre egy autóval be lehet állni. Csendes, nyugodt környék. A zsúfolt és hangos Balaton part, elég távolságra van ahhoz, hogy a szórakozás hangjai ne hallatszódjanak idáig és elég közel, hogy gyalog lehessen bevásárolni, vagy a strandra menni.

Bevásárlási lehetőség, zöldséges, étterem, büfé, fagylaltozó kb. 600 méter, fizető strand bejárata kb. 650 méter, a szabadon megközelíthető vízpart kb. 650 méter, helyi járatos autóbuszmegálló kb. 600 méter, vasútállomás kb. 1800 méterre van. A képen látható strandon lehet fürdeni.

A kb. 31,72 m2-es nyaralóban tartózkodó, főzőfülke, fürdőszoba és kettő hálófülke található. Ezen alapterületen felül tartozik a nyaralóhoz a kb. 11,98 m2-es és a kb. 3,60 m2-es kertkapcsolatos terasz. Az önálló nyaraló, nem nagyobb és nem kisebb, mint a léptékhelyes alaprajzon feltüntetett. Kis telekre kis házat engedtek és engednek ma is a 15 % beépíthetőségi előírások szerint.

Ezt az eredeti, balatoni hangulatú és felszereltségű nyaralót úgy tudja használni, mint nagyszüleink. Az ilyen egyszerű beosztású nyaralók nagyon jól működtek nagyszüleink idején. Nyáron lejött a család (anyuka, apuka és a tinédzser gyerekeik, vagy a nagyi az unokákkal) nyaralni és egymás zavarása nélkül tudták használni a nyaralót. Az alvó szülőket/nagyszülőket az éjszaka kimaradozó haza osonó gyerekek nem zavarták. A két bejáratnak köszönhetően úgy lehetett hazamenni, hogy az alvók szobáján nem kellett áthaladni.  A képen, az alaprajz látszik.

A tartózkodóból nyílnak a hálófülkék, a fürdőszoba, illetve a főzőfülkén át lehet kimenni a kertbe. A képek, a tartózkodót ábrázolják két irányból nézve.

A képen, a főzőfülke (beépített mini konyha) látható, melyből közvetlen kijárat van a teraszra és a kertbe. Nem nagy, de reggeli és vacsora elkészítésére alkalmas.

A hálófülkékben 1 - 2 fő tud aludni, belmagasság 2,49 méter. A szobák  PVC burkolatúak, a többi helyiség járólapos. A képeken, a hálófülkék látszanak.

Itt lehet tisztálkodni, fürdeni, borotválkozni, illemhelyet használni. Közművek közül be van vezetve a vezetékes ivóvíz és a villany. A használat során képződött szennyvíz elvezetése megoldott.  A kép, a fürdőszobát ábrázolja.

Az épület a ’70-es évek közepén épült. Szerkezetei: beton alap, B30-as blokk tégla falazat, fa födém, fa tetőszerkezeten palafedés. Nyílászárói fa szerkezetűek, zsalukkal felszerelve.

A nyaralóban minden működik, a mai kor igényeit is szerényen kielégíti, de lassan felújítandó állapotba kerül. Az üdülőterületen sétálva látható, hogy az ilyen korú nyaralókat tulajdonosai felújítják, szükség esetén tetőtérrel bővítik és ezt követően lesz a Balatonnál egy aranyos kis nyaralójuk, amit gyakran látogatnak.

Ennek a nyaralónak egyik fő előnye, hogy két terasszal is rendelkezik, az egyik dél-keleti, a másik észak-nyugati tájolású. A nyári hőség elől el lehet húzódni az árnyékos teraszokra. A terasz nagyon fontos, hiszen nyáron leginkább itt él a család. A képen, a kb. 11,98 m2-es kertkapcsolatos, napfürdőzésre is alkalmas terasz látható.

A kert nem nagy, 174 m2 nagyságú, de ez nem is baj, hiszen az ember a Balatonhoz nem dolgozni jön, hanem kikapcsolódni, pihenni. A kert sarkában, hátul van egy szerszámtároló faház a fűnyírónak, szerszámoknak.  A kertben lehetőség van grillező, kisgyermekeknek homokozó, hinta elhelyezésére. A képen, a parányi kert látszik.

Egy kicsit kipakolva, kicsinosítva még sokáig fogja szolgálni használóit. A tehermentes nyaraló szabadon adható, vehető, a szomszédoknak nincs elővételi joguk, így az adás-vétel rövid idő alatt lebonyolítható.

Végül tekintse meg a nyaralóhoz kapcsolódó strand és környezetéről készült videó filmet!

A hirdetést készítette, tervezte, kivitelezte és tette közzé Lőkös Gáborné 06-30-218-0000

Az eladosiofokiingatlanok.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.